Kažemo li da vas na tridesetak kilometara i isto toliko minuta vožnje od Zagreba čekaju Havaji reći ćete da lažemo. Okej, možda ćete i biti u pravu, ali da vas čeka najbliže Havajima na tako mini udaljenosti od Zagreba – to sigurno.
Beach Bar Tochka nalazi se na čak dvije lokacije nedaleko od naše granice sa Slovenijom pa nema straha – vozite li preko prijelaza mala Bregana ne trebate plaćati vinjetu za Sloveniju.
I zaista, Beach Bar Tochka ima sve ono što imaju čarobne destinacije uz obalu – lijepu prirodu, pitomu rijeku Krku i bar koji, osim zaista odlične hrane, nudi i vibru koju ćete dugo pamtiti. Za to je zaslužan mladi tim predivnog gostoljubivog osoblja Tochke. Udaljenost od graničnog prijelaza Bregana slična je onoj izletišta Kršlinov mlin o kojem smo pisali nekidan.

Beach Bar Tochka
Obala uz Krku ima odličan široki ulaz pa u kupanju u rijeci uživaju i najmanja djeca – Beach Bar Tochka

Iako se Beach Bar Tochka nalazi na dvije lokacije međusobno udaljene petnaestak kilometara (obje na Krki) naš odabir bilo je Beach Bar Tochka blizu Brežica, na adresi Velike Malence 3.
Druga lokacija je tik uz most Kostanjevica.
U oba bara naći ćete sličnu ponudu: odlične koktele po vrlo fer cijenama (isto vrijedi i za vrlo dobar izbor piva, vina i ostalih pića), lijepu prirodu i mogućnost uživanja veslanja u kanuima.
U nastavku donosimo cijene i naše… pa… prilično ludo iskustvo.

Dobra vijest za obitelji s djecom je da rijeka u širem području oko Tochke valjda nigdje ne prelazi metar i kusur dubine, a pri obali je čak i ugodno plitko pa su dječica slobodno skakala s malog drvenog mola. Uz to, cijeli prostor je izuzetno dog friendly u što smo se uvjerili na licu mjesta.
Odlučili smo se prvo okupati, a nakon toga i nešto pojesti.
Naručili smo dvije pizze u obliku pravokutnika, jedan smash burger i nekoliko koktela. Kako nas je bilo troje, jela smo podijelili i složili se kako je tijesto pizze vrlo dobro, kao i sastojci. Prva, šaljivog imena Robert Plant, je veganska uz San marzano umak od rajčice, niz povrća – gljive, kukuruz, svježe rajčice, ljubičasti i mladi luk, masline te veganski sir (8,9 €). Druga je Hilibilly (9,9 €) i uz San Marzano donosi kuhanu šunku, mozzarellu, špek, lagano termički obrađen ljubičasti luk i nježni kozji jogurt lokalnog proizvođača.

Beach Bar Tochka
Beach Bar Tochka će vam pružiti uživanje u krasnoj terasi u hladu, pogled na Krku i ukusnu hranu

Odabrali smo ovaj kul stol u obliku surferske daske, iako je većina stolova klasična i niža. Stolovi su u hladu, a nekoliko ih je izbočeno prema rijeci pa je pogled predivan.
Osim pizze tu je bila i zvijezda našeg ručka – Kevin Bacon smash burger. Vole se u Tochki, očito, igrati s imenima hrane i pića pa je već jasno da će tu biti i špeka. I to uz odlično ispečene dvije pljeskavice, dupli cheddar, zelenu salatu, krastavce, rajčice, hrskavi luk i umak koji je neodoljivo podsjetio na Big Mac burger, samo što je ovaj iz Tochke puno bolji. Zaključili smo kako bi ovako izgledao Big Mac u nekoj verziji iz raja, a ne kako je u stvarnosti – ajde iz čistilišta, da ne budemo realn… oštri pa kažemo iz pakla.

Smash burger Brežice
Kevin Bacon smash burger te koktel Island Escape

A sada – osvrt na izuzetno korektne cijene. Burger koji smo jeli košta izuzetno poštenih 8,5 € što je gotovo nevjerojatno. Apsolutna preporuka od nas.
Uz jela odlično su sjeli dugi kokteli koji ovdje koštaju mahom od 5 do 6 Eura. Pardon? Da, baš toliko. Srećom pa rade do ponoći pa se čovjek stigne i opustiti ukoliko malo i pretjera…
Od koktela izdvajamo neodoljivi Sex Under The Bridge za 5,5 € (naravno, pedesetak metara dalje je most nad Krkom pa je jasno zašto je u imenu Bridge umjesto Beach). Uz bazu votke nadogradili su ga Triple Sec likerom, sokom naranče te završno gustim pireom šumskog voća.
Smaragdni koktel na fotografiji kraj burgera nosi ime Island Escape ba Andraž – po jednom od rezidentnih barmena ovog bara. U bazi je Havana 7 tamni rum, zatim Blue Curacao koji stvara ovu koloritnost, tu je i pire marakuje te sok ananasa i limete. Osvježavajuće i fino. Košta 6,5 €.
Svi kokteli koje smo probali su izuzetno osvježavajući i idealni za ljetni užitak uz plažu, no spomenimo još i Beergarita, gigantski koktel štosnog imena sa zlatnom tekilom, lager pivom, sokom limete. Košta 6 €. Naći ćete ovdje još i niz gin tonic koktela, dva mojito koktela i nezaobilazne ljetne favorite – Spritz varijante. Nama se posebno svidio Limoncello Spritz za 5,5 € završno garniran miomirisnom grančicom ružmarina. Bar im je vrlo dobro kompletiran izborom žestica, korektnom listom vina i piva u boci kao i onih točenih, od kojih dva u suradnji s lokalnom pivovarom nude i pod svojom etiketom Tochka.

Jako dobra fora koju imaju pri šanku je drveno Kolo sreće gdje pri okretanju (plaćate 1€) možete dobiti koktel ili shot po odabiru ili pak možete zaslužiti pizzu ili burger, zatim rundu za cijeli stol ili sladoled po izboru. Možete dobiti i besplatnu vožnju kanuom.
Ima jedan ali… kolo sreće ima i nekoliko polja na kojima, okrenu li vam se, vi trebate platiti piće šankerici ili na drugom polju svim barmenima ili na trećem svima iz kuhinje. Ili pak svim gošćama blondinama koje se taj tren nalaze u baru. Priznajemo – radi se o jednom od najuzbudljivijih kola sreće koja smo okrenuli ikad. A što smo okrenuli? Pogledajte u našem videu ispod – tu je i video sažetak našeg lijepog provoda koji će u ovom formatu trajati do početka listopada.

@eatoutzagreb Ovaj projekt produžit će nam ljeto do listopada i baš je jako kul. I to vrijedi za sve generacije. Rijeka Krka osvježava i nije duboka, obala je uz lijepo pokošenu travu, a ????Beach Bar Tochka na dvije lokacije pri granici Hrvatske i Slovenije iznimno je dog friendly. Povedite prijatelje i ljubimce jer rade svaki dan do ponoći, a hrana i kokteli su po vrlo fer cijenama (detalji su u videu). @Beach Bar Tochka . #zabava #ljeto #zagreb #brezice #beachbar #kokteli #pizza #burger #hrana #djevojke #eatoutzagreb #izlet #zatebe #slovenia #hrvatska #vikend ♬ original sound – Eat Out Zagreb

Za kraj moramo navesti i odlične kave koje ovdje kuhaju (cijene kreću od 1,5 € za espresso), kao i deserte koje ni u snu nismo očekivali na ovako visokoj razini kvalitete i privlačnih aroma. Konkretno, pričamo o desertu borovnica – pistacija i o tiramisu desertu.

Beach Bar Tochka
deserti i kave kvalitetom su iznad očekivanja

Uživajte sve do jeseni u predivnoj prirodi i kul ambijentu uz vrlo dobru uslugu. Osim individualnih posjeta ovdje možete organizirati i razne vrste proslava kao i poslovni sastanak pa tako uz nadahnuće u prirodi možda prošarate dan koktelom team buildinga i uživanja u prirodi i odličnoj ugostiteljskoj ponudi.


Beach Bar Tochka
Adresa 1: Velike Malence 3 Krška Vas, Slovenija
Adresa 2: Most Kostanjevica na Krki, Slovenija
kontakt broj: +386 31 702 409
radno vrijeme: pon-pet 9-00, sub-ned 8-00 (EDIT: Radno vrijeme od 2.9.: pon-čet 14-23, pet 14-00, sub 9-00, ned 9-22)

unajmljivanje kanua na +386 31 598 566
plaćanje: gotovina i kartice cijene: kokteli od 5 do 6,5 €, pizza od 7,9 do 9,9 €, burgeri od 7,5 do 9,9 €
Facebook profil:
 link

fotografije i video: Eat Out Zagreb
© Sva prava zadržana