Peaches & Cream bar Zagreb, ambiciozno mjesto ugodnog interijera spremno za uzbudljiva druženja uz koktele, otvoreno je prije neke tri godine na Trešnjevci.
Bar je u prizemlju vizualno ne baš privlačne zgrade u Krapinskoj 8. I okej, ne mora bar biti u najdivnijoj zgradi u regiji, međutim sam dolazak do bara i prolazak uz terasu lokala preko puta, besprizornog kebaba, izgledalo je više kao povratak u ratne devedesete, negoli predigra uzbuđenja na nepcu.

Isti taj pogled na Super Kebab Peaches & Cream bar nudi gostima pri pogledu iz bara. Iako unutra imaju lijepe duge zastore kojima bi mogli zatomiti taj prekoulični horor, u naše kasno popodne to se nije dogodilo.
Kada smo prije nekoliko mjeseci bili u baru koji je trenutno broj 1 na svijetu, SIPS baru u Barceloni, odmah nam je postalo jasno zašto imaju blago zatamnjela stakla iznutra. A tamo čak i nema nesretnog kebaba.

Pri ulazu u Peach & Cream Bar čujemo dobru glazbu, vidimo estetski ugodan interijer i osjećamo dim cigarete. U nekoliko najboljih koktel barova izvan Hrvatske dim nije bio gost u kombinaciji maštovitih koktela prepunih aroma. I to je u redu želi li se Peach & Cream Bar uspoređivati s hrvatskim kvartovskim birtijama. U što sumnjamo.

Barmeni su profesionalni, izuzetno komunikativni i simpatični. I ono najvažnije – kokteli su maštoviti (od imena do izvedbe) – dobri do vrlo dobri. Zanimljivo ovdje kombiniraju arome, kvragu čak im je izvrstan i pikantni slani snack koji mami da naručite još jednu rundu.
I tu sad dolazimo do prvih problema. U predvečerje krajem srpnja, kada smo bili tamo, lokal je bio gotovo pa prazan. Unutar nekih sat vremena tu je prošlo u najboljem slučaju osam ljudi (uključujući i nas). Baš nitko osim nas, k tome, nije pio koktele.

Peaches & Cream Bar : When The Shiitake Goes Down i Gyoza

Dvojica su pili kavu, dvije dame pivo i sok, te još dvoje sok. Kakva dosada, pogotovo računamo li da je ovaj lokal primarno postavljen kao koktel bar visoke razine. I cijene govore tome u prilog.
Noviji cjenik s ogoljenim muškarcima nudi ih (koktele, op.a.) od 9 do 14 €, ali srećom po ljubitelje koktela imaju i listu koktela pod nazivom Opuštaonica s četiri koktela po 8 €. Uz te liste tu je i proširena lista koktela s cijenama mahom od 8 do 9 €.

Pili smo When The Shiitake Goes Down koktel (14€) koji je lijepo i maštovito balansirana tekila infuzirana shiitake gljivama uz ljetno osvježavajući sirup jagode. Te simpatični Gyoza koktel gdje je bourbon fat washed sezamovim uljem uz đumbir koji diže cijelu priču.
Ispod pogledajte naš video:

Uspoređujemo li ovaj bar s nekoliko barova iz Barcelone koji su na svjetskoj razini, možemo reći da u zagrebačkom nismo doživjeli navalu uzbuđenja pri testiranju koktela. Barem ne na razini kako su to osjetili prijateljski im portali pri kušanju istih.
Barmen i konobar ovdje su neupitno dobitak. U Two Schmucks baru u Barci, recimo, kokteli nude nevjerojatne arome, atmosfera je genijalna i pomalo alternativno urbana, ali konobar i barmeni u najbolju ruku su korektni. SIPS Barcelona posve je drugačiji projekt – tamo su barmeni pri početku prostora i oni su u središtu pažnje. Dok je prezentacija koktela u Two Schmucks bazična, SIPS nudi predstavu u gotovo svakoj čaši. Vizualno nezaboravno iskustvo, iako nekoliko koktela nije dobacilo poput onih u Two Schmucks baru.

Oba bara iz Barcelone puna su svaki dan. Pitanje koje se postavlja je ima li Zagreb publiku za dobar koktel bar povišenih cijena? Ako da – gdje su?
I ima li u tako profesionalno postavljenom koktel baru, također, mjesta pušenju?

Ono što, po nama, Peaches & Cream Bar treba napraviti je nekako dovući više koktel gostiju i navući zastore. I ne otvarati ih. Jer kebab is here to stay.

Peaches & Cream Bar, Krapinska ulica 8 Zagreb
radno vrijeme: pon-sub 8-00
Facebook: link
mail: peaches.creambar@admin

fotografije i video: Eat Out Zagreb
© Sva prava zadržana